Land's End
End to End
Omdat de naam Land's End (het einde van het land) zo aansprekend is, worden er regelmatig racewedstrijden, wandelingen, en acties voor het goede doel gehouden van Land's End naar het Schotse dorp John o'Groats. De meest zuidelijk en noordelijk gelegen plaatsen op het Britse vasteland.

In de warme zomer van 2003 trok het echtpaar Schipper per fiets door het westen van Engeland en Schotland. Ze begonnen in Land's End, fietsten langs de grens van Wales naar Noord-Engeland, Zuidwest-Schotland en via de Schotse Hooglanden naar John o'Groats. Van deze tocht van 960 km en die ongeveer een maand duurde, doen ze tamelijk gedetailleerd verslag in het boek End to End (dagboekvorm).
Behalve aan de moeilijk- en aangenaamheden van zo'n tocht besteden ze ook veel aandacht aan historische achtergronden, legenden, lokale verhalen en grappige anekdotes, waardoor dit verslag meer wordt dan louter een beschrijving van een fietstocht.
Kaartjes met reliƫf in zwart-wit geven aan waar de tocht naar toe gaat, terwijl diverse zwart-witfoto's een indruk geven van het landschap en de bezienswaardigheden onderweg. Een korte literatuurlijst en een hotellijst met telefoonnummers besluiten dit reisverhaal.

Later verschenen er nog twee aparte boekjes met een routebeschrijving van deze unieke tocht. End to End Fietsroute, deel 1 (9789080477261) en deel 2 (9789080477278), o.a. te koop bij fietsboeken.nl. In dezelfde website zijn ook globale kaartjes te vinden van de beschreven route.

Laatst gewijzigd: 14-02-2014

Naar de overzichtspagina

Delen
Koppelingen
Wereldkaart