Newcastle upon Tyne
Seven Stories
In Newcastle upon Tyne (meestal afgekort tot Newcastle) vindt u Seven Stories National Centre for Children's Books. Seven Stories is de enige plek in Engeland die volledig gewijd is aan de 'kunst' van het kinderboek. Seven Stories inspireert kinderen en volwassenen om te kiezen, te delen, te lezen en te genieten van het beste wat op het gebied van kinder- en jeugdliteratuur te krijgen is. Er worden tentoonstellingen en evenementen georganiseerd om dit te bewerkstelligen.
Meer informatie: sevenstories.org.uk.

Dolfje Wolfje - Op zoek naar het MeerMonster
Vanuit New Castle kun je ook een autorondreis maken door Schotland, in het spoor van Dolfje Weerwolfje. Je reist langs geheimzinnige meren, spookachtige kastelen en ruige bergen. Ook bezoek je de Schotse hoofdstad Edinburgh. Een rondreis vol avontuur langs de mooiste plekjes van Schotland! En natuurlijk ga je kijken naar het beroemde meer van Lochness! Wie weet ontmoet je daar het Schotse MeerMonster.

Deze autorondreis met als motto Op zoek naar het MeerMonster is één van de Pharosreizen (ANWB) gebaseerd op bekende Kinderboeken. Deze reizen voeren langs plekken die een rol spelen in beroemde kinderboeken of de verfilming daarvan, met op het onderwerp toegespitste activiteiten. De reizen zijn zorgvuldig samengesteld en vinden plaats in de zomermaanden (ruim genomen). Alle verdere informatie is te vinden in de website van Pharosreizen.

Daar treft u ook een tweede familierondreis die start in Newcastle upon Tyne: getiteld Potter & Potter.
Die reis voert u door het Lake District, langs de Schotse kust, en door Highlands, in het spoor van wereldberoemde boekenhelden. In het romantische Lake District bv, schreef Beatrix Potter haar kinderboeken.
Daarna reist u via Hadrian’s Wall naar de kust, en vandaar volgt u het spoor van Harry Potter, tot hoog in de Highlands. Natuurlijk komt u ook in Fort William, waar u mee kunt met de Harry Potter-trein (Jacobite Steam Train).
Ook Zweinstein wordt aangedaan, althans de locatie die daarvoor in de films gebruikt werd: Alnwick Castle.

Laatst gewijzigd: 20-07-2016

Naar de overzichtspagina

Delen
Koppelingen
Personen
Boeken
Wereldkaart