Odense
Hans Christian Andersen Huis
In Odense, de hoofdstad van het Deense eiland Funen, werd op 2 april 1805 Hans Christian Andersen geboren, de wereldberoemde sprookjesschrijver.
Wie kent niet het verhaal van het lelijke eendje of de kleine zeemeermin, Duimelijntje, of de nieuwe kleren van de keizer?

In zijn geboortehuis is nu een museum gevestigd: Het H.C. Andersens Hus. Het is een modern museum, hoewel het oude pand volledig bewaard is gebleven. Goed is te zien hoe klein het was, vooral als je bedenkt dat men er niet alleen woonde, maar samen met enkele andere families. Het was een arm gezin.
Het museum toont ook hoe het leven en de carrière van Andersen verliepen en hoe de wereld er in zijn tijd uitzag. In het museum zijn tal van originele tekeningen, papierknipsels en andere voorwerpen uit het leven van de grote Deen te zien. Via ‘touch-screens’ kun je de schrijver ook volgen op zijn vele reizen naar het buitenland.

Voor informatie over Andersen, zijn werk en de verschillende Andersenlocaties, zie de website: Museum Odense (Engels en Deens).

Laatst gewijzigd: 16-03-2018

Naar de overzichtspagina

Delen
Koppelingen
Wereldkaart