Ommen
Vechtdalverhalen
Het Vechtdal heeft sinds april 2013 een nieuwe manier om het gebied te ontdekken. In de gemeenten Zwolle, Dalfsen, Ommen en Hardenberg is een netwerk met 30 verhalenpalen aangelegd waar in totaal 60 verhalen over vroeger tijden te horen zijn. Ze gaan over de directe omgeving, bijvoorbeeld over de bijna overstroming in Dalfsen, het klooster bij Sibculo en de smokkelaars bij Vilsterborg. Met een paar keer pompen op het pedaal komt het vertelde verhaal letterlijk tot leven inclusief bijpassende achtergrondgeluiden.
De verhalenvertellers zijn onder meer bekende Vechtdallers als Jeroen Krabbé en Erik Hulsebosch. Ook gedeputeerde Bert Boerman heeft een verhaal ingesproken. Iedere verhalenpaal heeft een verhaal voor volwassenen en een verhaal speciaal voor kleine kinderoortjes.
De verhalenpunten bevinden zich aan het fietsroutenetwerk en zijn te herkennen aan de roze Vechtanjer. Een aantal punten is ook goed te voet te bezoeken. U kunt daartoe het overzichtslijstje raadplegen in de website van Vechtdal Overijssel.

Laatst gewijzigd: 2-2-2017

Naar de overzichtspagina

Delen
Wereldkaart