Overveen
"Aaf Brandt Corstius noemt zichzelf een 'strandmens'. 'Als ik de zee nader, word ik gelukkig.' Tijdens deze wandeling door Overveen struin je over duinen en rust je uit in een eeuwenoude uitspanning en een hippe strandtent."

De titel van het boek 52 wandelingen met schrijvers naar hun jeugd verraadt al waar het over gaat. Van 52 schrijvers is een korte biografie opgenomen en daarop volgt een gedetailleerde beschrijving van een wandeling door het dorp, stad of streek van zijn jeugd. Afgesloten wordt met een plattegrondje, tips en wat praktische en interessante adressen (cafés, campings, musea etc.)
Overveen wordt vertegenwoordigd door Aaf Brandt Corstius.

Literaire duinwandelingen
Wim Vogel beschrijft in Het verrukkelijk gelegen Overveen en Bloemendaal (2009) zes wandel- en fietstochten met vooral de literatuur als richtsnoer. Ze starten allemaal bij de ruïne van Brederode (foto), en doorkruisen de gemeente (waar Overveen deel van is) van noord naar zuid. Vele anekdotes en nog veel meer komt ter sprake rond een groot aantal schrijvers, van Vondel tot Godfried Bomans en Louis Ferron, Lodewijk van Deyssel en L.H. Wiener tot de gevreesde criticus Conrad Busken Huet en de tekstdichter Lennaert Nijgh

Laatst gewijzigd: 2-8-2018

Naar de overzichtspagina