Paramaribo
Paramaribo brasa!
Paramaribo brasa! (Ik omhels je, Paramaribo!) is een bijzondere reisgids, die laat zien hoe de Surinaamse hoofdstad doorklinkt in de romans, verhalen en gedichten van Surinaamse en Nederlandse schrijvers. De kern van Paramaribo brasa! is een literaire stadswandeling, waarbij de belangrijkste auteurs van vroeger en nu worden besproken en geciteerd.

Naast de literatuur wordt er in deze gids ook aandacht besteed aan de Surinaamse geschiedenis, cultuur, de taal en de muziek door middel van bijdragen van een aantal specialisten, zoals Michiel van Kempen (bijzonder hoogleraar West-Indische Letteren aan de Universiteit van Amsterdam).
John Jansen van Galen bespreekt de verhouding tussen Nederland en Suriname in de laatste decennia en de in Suriname wonende journaliste Nancy de Randamie beschrijft haar persoonlijke zoektocht naar de Surinaamse identiteit.

Als u het zonder Paramaribo Brasa! moet stellen, kunt u gelukkig ook op het Literatuurplein de nodige boeken vinden die zich afspelen in Suriname of Paramaribo.

Laatst gewijzigd 20-3-2018

Naar de overzichtspagina

Delen
Koppelingen
Wereldkaart