Purmerend
Phoenixpad in het Purmerbos
Het Purmerbos aan de oostkant van Purmerend is nog piepjong. Toch is er al veel te beleven tussen de populieren, essen, eiken en beuken die ruim twintig jaar geleden werden aangeplant.
Literatuurliefhebbers met of zonder kinderen volgen het Phoenix Poëziepad, dat werd aangelegd in 2006, op initiatief van kunstenares Mirjam Bakker. Het pad bestaat uit een serie haiku’s die in 2006 zijn aangebracht op bomen en uit een aantal gedichten die door de Phoenix dichtersgroep uit Purmerend zijn geschreven. Deze gedichten zijn in 2008 geplaatst.
Het pad volgt de letters van het alfabet, en heeft daarmee meteen iets van een speurtocht! Kinderen gaan onmiddellijk op zoek naar de letters op de bomen, lezen de gedichten in het bos en ontdekken welke vogels er leven.
Voor de resterende energie is daar dan ook nog het speelbos, een avontuurlijke speelplek. Een eiland, een touwbrug, losliggende takken om hutten te bouwen en vlonders over het water: hier is alles wat kinderen nodig hebben om zich helemaal uit te leven.
De wandeling zelf neemt ongeveer twee uur in beslag. Het vertrekpunt is het parkeerterrein De Populier aan de Westerweg, schuin tegenover nummer 27, boerderij De Bonte Koe. Voor meer informatie kunt u terecht in de website van Mirjam Bakker en in de website van Buiten in Beeld staat een overzicht van de gedichten van de Phoenixgroep.

De wandelroute / speurkaart kan men hier downloaden.

Voor meer leuke uitstapjes met kinderen: Literair op stap met kinderen in Nederland.

Laatst gewijzigd: 08-11-2016

Naar de overzichtspagina

Delen
Wereldkaart