Ravenstein
Ravenstein werd in 1360 gesticht door Walraven van Valkenburg, leenman van de hertog van Brabant, die toen aan de oever van de Maas een kasteel liet bouwen, na daarvoor jarenlang vanuit zijn kasteel te Herpen tol te hebben geheven over het verkeer op de rivier. Bij het kasteel ontstond het plaatsje Ravenstein, dat reeds in 1380 stadsrechten kreeg.

Poëziewandel- fietsroutes
Poëzie lezen doet u doorgaans rustig op de bank met een boekje in de hand. Soms kan de omgeving of de omstandigheden waaronder het gedicht wordt gepresenteerd bevorderend werken op het genieten ervan, er een extra dimensie aan geven. De Poëziewandelroute en de Poëziefietsroute bieden u de mogelijkheid deze ervaring te ondergaan. Wandelend door het rustieke stadje Ravenstein of fietsend langs de kerkdorpen door het gevarieerde landschap van het Land van Ravenstein, kunt u onderweg gedichten lezen op blauwomrande bordjes.

De Werkgroep Cultuur Ravenstein is de organisator van de routes. Vanaf 1 april tot eind oktober staan de borden met gedichten buiten en ieder jaar wordt er een ander thema gekozen. De poëzieroutes zijn voor € 3,- verkrijgbaar bij de VVV in Oss en het Toeristisch Informatiecentrum Ravenstein (TIR), te vinden in Het Raadhuis, St. Luciastraat 2, Ravenstein, tel. 0486-411306.

Laatst gewijzigd: 2-8-2018

Naar de overzichtspagina

Delen
Wereldkaart