Rheden
Rheden ligt prachtig aan de rand van de Veluwezoom, en natuurlijk zijn er vele wandelingen te maken. Sommige daarvan hebben een speciaal bandje met verhalen en poëzie.

Wandelroute John Jansen van Galen
Op de app Natuurroutes van Natuurmonumenten staat een bijzondere wandeling die is opgedragen aan John Jansen van Galen, 25 jaar lang de presentator van het NOS-radioprogramma Met het oog op morgen, uitzendingen die hij altijd afsloot met een gedicht.
De wandeling is 13 km lang en loopt door het heuvelachtige bos- en heidelandschap, de landgoederen Heuven en Beekhuizen, de bosvijver, de oorsprong van een beek en de ruïne van een oude hoeve. Onderweg kan men op bepaalde punten een gedicht beluisteren, uitgekozen en ingesproken door van Galen. De route is te volgen via de gratis app Natuur Routes van Natuurmonumenten. Voor meer informatie zie Natuurmonumenten.

Sagen en Legendentocht
Voor een andere wandeling reeg Natuurmonumenten de mooiste sagen en legenden van de Veluwe aaneen tot een boeiende wandeling, de Sagen en legendentocht. Tijdens de wandeling kun je luisteren naar de – soms bloedstollende - verhalen van de vertellers, over de Jufferboom, over Gloeiende Gerrit, de Rouwenberg en Het hijgend paard in de Holle Weg.
Ook deze route is te vinden in de gratis app Natuur Routes van Natuurmonumenten. Bij de punten op de kaart krijg je een geluidsfragment te horen. Lees ook de tips voor het gebruik van de routeapp!

Wandeling met Lidia Rood naar haar jeugd
De schrijfster Lidia Rood werd vlakbij Rheden, in Velp geboren, en vandaar uit zwierf zij veelvuldig door de heuvels van het Nationaal Park Veluwezoom. Wellicht vond zij daar toen al de inspiratie voor haar vele jeugdboeken en romans voor volwassenen.
In het boek 52 wandelingen met schrijvers naar hun jeugd neemt zij haar lezers bij hand, op zoek naar de plekken uit haar jeugd. Haar bijdrage wordt afgesloten met een plattegrondje, tips en wat praktische en interessante adressen.

Laatst gewijzigd: 30-07-2018

Naar de overzichtspagina

Delen
Wereldkaart