Rijswijk
Hendrik Tollens (1780-1856) was de bekendste Nederlandse dichter in de eerste helft van de 19de eeuw. Zijn gedichten vonden aftrek onder brede lagen van de bevolking en zijn gedichtenbundels verschenen in talloze drukken. De laatste jaren van zijn leven woonde Tollens in Rijswijk in huize Ottoburg (nu Museum Rijswijk, foto rechts) in de Herenstraat.
De collectie van het Museum Rijswijk is onderverdeeld in diverse verzamelgebieden en omvat ruim 8.000 voorwerpen. Zo bezit het museum een grote collectie schilderijen, prenten, tekeningen, penningen, gravures, boeken en geschriften. Om het jaar vindt er de Papier Biennale plaats.
Ook worden er regelmatig po√ęziebijeenkomsten gehouden onder de titel Dichter bij Rijswijk.
Meer informatie: museumrijswijk.nl.

De Stripdagen
Jarenlang werd in Gorinchem het evenement De Stripdagen georganiseerd.
Sinds 2016 zijn deze Stripdagen verhuisd naar de Broodfabriek, Volmerlaan 12, in Rijswijk (deze oude fabriek van bakker Hus is in 2012 heropend onder de nieuwe naam De Broodfabriek Expo & Event center).
Stichting De stripdagen organiseert deze feestelijke dagen nu jaarlijks eind februari / begin maart in opdracht van het Het stripschap. Er is veel te doen: iedereen kan daar rondsnuffelen, striptekenaars ontmoeten, de verzameling aanvullen en nieuwe striphelden ontdekken.
Niet alleen voor verzamelaars is het goed toeven op deze beurs, ook voor kinderen is er een apart programma. Juist stripverhalen zijn er voor mensen van alle leeftijden; een leuke uitstap dus voor het hele gezin.
Tijdens De Stripdagen worden tevens een paar belangrijke stripprijzen uitgereikt: De Stripschapjaarprijzen, zoals het Album van het jaar, of het Jeugdalbum van het Jaar, en de P. Hans Frankfurtherprijs (jaarprijs voor bijzondere verdiensten).
Voor meer informatie: de Stripdagen.

Laatst gewijzigd: 08-02-2017

Naar de overzichtspagina

Delen
Wereldkaart