Salzburg
Deze prachtige stad, waar in 1756 Wolfgang Amadeus Mozart geboren werd, is natuurlijk vooral bekend vanwege de muziek. Nog altijd kan men er dagen doorbrengen met het bezoeken van concerten en opera’s.
Toch valt er ook voor de literaire fijnproever het nodige te beleven. In de website van de stad is een overzicht te vinden van literaire wandelingen, compleet met te downloaden kaart.
Of probeer het (Duitstalige) boek Salzburger Literatouren met 16 literaire wandel- en fietstochten (met bijbehorende routekaartjes). Het is voor € 19,- te koop in de Salzburgse boekhandels, in het Literaturhaus of bij de VVV (Tourismus Salzburg).

Het Salzburgse Literaturhaus (foto links) is de grote motor achter een scala aan literaire activiteiten: tentoonstellingen, wandelingen, ontbijtlezingen, schoolprojecten, workshops, en al sinds 1993 jaarlijkse fietstochten door de stad, op een zondag in september.
Deze fietstochten volgen de sporen in Salzburg van grote Duitse of Oostenrijkse schrijvers als Georg Trakl, Thomas Bernhard, Stefan Zweig, H.C. Artmann of Peter Handke. Er wordt van 14 tot 17 uur gefietst, steeds onder begeleiding van een kenner.
Vertrek- en eindpunt is het Literaturhaus. Voor de juiste data kan men zich wenden tot de website van dit instituut.


Verder wordt sinds 2008 ieder jaar in de maand mei het Literaturfest Salzburg georganiseerd. Gedurende vijf dagen kan men - jong en oud - overal in de stad lezingen bijwonen, voorgedragen poëzie en literatuur beluisteren, en auteurs ontmoeten. Hier vindt u meer informatie: Literaturfest Salzburg.

Laatst gewijzigd: 2-8-2018

Naar de overzichtspagina

Delen
Wereldkaart