Scheveningen
"Dit dagje uit kun je op je slippers doen. Je volgt namelijk de attracties aan de kust van Scheveningen. Loop over de Pier, bekijk het Kurhaus, relax in een strandtent en duik daarna een onderzeeër in."
De titel van het boek 52 wandelingen met schrijvers naar hun jeugd verraadt al waar het over gaat. Van 52 schrijvers is een korte biografie opgenomen en daarop volgt een gedetailleerde beschrijving van een wandeling door het dorp, stad of streek van zijn jeugd. Afgesloten wordt met een plattegrondje, tips en wat praktische en interessante adressen (cafés, campings, musea etc.)
Scheveningen wordt vertegenwoordigd door Helga Ruebsamen.

De Blauwe Tram - een literaire fietsroute
ProBiblio heeft naar aanleiding van het feit dat het in 2011 vijftig jaar geleden was dat de Blauwe Tram voor het laatst reed, de brochure De Blauwe Tram: een literaire fietsroute uitgebracht. Daarin is naast de routebeschrijving van de tram een beschrijving opgenomen van de literaire en andere wetenswaardigheden langs de route, waarbij wordt verwezen naar passages uit de literatuur. Zoals deze: ‘Op een Hemelvaartsdag ging hij in zijn eentje naar Voorschoten. Hij nam eerst de blauwe tram naar Haarlem. Daar stapte hij over op een andere blauwe tram naar Leiden. In Leiden nam hij weer een andere blauwe tram richting Den Haag. In Voorschoten stapte hij uit, bij de halte aan de noordzijde van het dorp...’ Dit fragment komt uiteraard uit De donkere kamer van Damokles.
De brochure is als PDF hier te downloaden. Er staan twee routes in: Scheveningen-Leiden (24,5 km) en Leiden-Katwijk-Noordwijk-Leiden (26,5 km).

Laatst gewijzigd: 28-07-2017

Naar de overzichtspagina

Delen
Wereldkaart