Stratford-upon-Avon
Stratfords bekendste burger is en blijft William Shakespeare, die er in 1564 geboren werd. Hoe lang hij er gewoond heeft is niet met zekerheid te zeggen. Hij woonde ook lange tijd in Londen, maar de laatste jaren van zijn leven bracht hij weer door in Stratford, waar hij ook overleed in 1616. Hij ligt daar begraven in de Holy Trinity church, waar duizenden jaarlijks zijn graf bezoeken.

Walking with William Shakespeare
Wandel eens mee met William Shakespeare. Geniet van zijn leven en werk, van zijn wereld. Bezoek zijn geboortehuis in Stratford, zwerf door het omringende platteland dat hij zo lief had, verken Cotswold Hills, en bekijk de ruine van Earl of Southampton’s Mansion in de buurt van Titchfield. Breng tot slot wat tijd door in Londen, waar hij zijn grootste successen beleefde en bezoek daar na ook zijn heropgebouwde thuishaven, het nieuwe Globe Theatre.
In het boek Walking with William Shakespeare van Anne-Marie Edwards (9780976353904) staat dit alles beschreven, inclusief gedetailleerde kaarten en routebeschrijvingen van de verschillende wandelingen.

Shakespeare's Stratford, Warwickshire
Of maak een gemakkelijke wandeling in Shakespeare's voetsporen, een wandeling die bij uitstek geschikt is om heel rustig aan te slenteren en volop te genieten van het pittoreske stadje en zijn bezienswaardigheden.
Deze door The Guardian beschreven literaire route kunt u hier downloaden.
Startpunt: Bridge 67 over het Stratford canal, of in Bancroft Gardens, lengte route: 11 km, lichte stijging.

Shakespeare Birthplace Trust
De Shakespeare Birthplace Trust beheert een aantal huizen die in het leven van Shakespeare een rol hebben gespeeld: Shakespeare's Birthplace (foto links), Anne Hathaway's Cottage & Gardens, New Place & Nash's House, Mary Arden's Farm en Hall's Croft. Ze zijn allemaal te bezoeken. Meer informatie: The Shakespeare Birthplace Trust.

Vanzelfsprekend is er met enige regelmaat ook iets te vieren rond Stratfords beroemdste inwoner. Zie daarvoor de website van Shakespeare Celebrations.

Laatst gewijzigd: 21-11-2016

Naar de overzichtspagina

Delen
Koppelingen
Wereldkaart