Turnhout
Speurtocht in Turnhout
Moord bij kaartlicht speelt zich af in Turnhout. Tijdens je zoektocht doorheen de stad, volg je het hoofdpersonage Steve. De speurtocht bestaat uit twee delen: een historische zoektocht en een spannend detectiveverhaal.
De historische zoektocht brengt je langs alle boeiende plekjes van de stad. Tijdens het traject van zo'n twee uur lang leer je meer over de geschiedenis van Turnhout. Je wordt ook zelf aan het werk gezet: op elke locatie krijg je verschillende vragen voorgeschoteld. De ene zal iets moeilijker zijn als de andere.
Hilde E. Gerard schreef ook speciaal voor dit boekje een spannend detectiveverhaal. Hierin ga je als speurder zelf op zoek naar de dader. Het verhaal speelt zich af op alle plaatsjes die je bezoekt in de historische zoektocht. Op die manier maak je op een heel andere manier kennis met Turnhout.
Meer informatie: Toerisme Turnhout, Grote Markt 44, 2300 Turnhout (België).

Litenatuurtjeswandeling
Het prachtige vennengebied bij Turnhout is sinds mei 2011 een attractie rijker. Kunstenaar Geert De Kockere maakte in opdracht van Regionale Landschap Kleine en Grote Nete en met steun van de provincie Antwerpen en het bureau Toerisme Turnhout 10 ‘Litenatuurtjes’ en vereeuwigde deze op platen van cortenstaal (foto links).
Litenatuurtjes zijn korte, poëtische teksten over de natuur. Ze bevatten meestal een woordspeling en een knipoog naar de mens. Al deze 'staaltjes natuur' vormen samen een 2,8 km lange wandelroute, die start bij de Klein Engelandhoeve, gelegen in het groene noorden van Turnhout, midden in het vennengebied op de weg naar Baarle-Hertog.
Adres: Klein Engeland 29, 2300 Turnhout (België). Tel. +3214 82 81 00.
Bekijk alvast de ’staaltjes’, of de route.

Geert De Kockere is een veelzijdig kunstenaar. Zijn miniatuurfilmpjes op youtube.com geven een mooi beeld van zijn kijk op de natuur. En hier vindt u enige achtergrondinformatie.

Laatst gewijzigd: 22-11-2016

Naar de overzichtspagina

Delen
Wereldkaart