Valkenswaard
Beleef het gedicht
In Valkenswaard, vlakbij Eindhoven, kan men een mooie fiets annex wandelroute afleggen langs gedichten van Frans Hoppenbrouwers, jarenlang de stadsdichter van Valkenswaard. In die tijd schreef hij ruim 90 gedichten over markante plekken in zijn geliefde woonplaats.

Een selectie hiervan (25) is vereeuwigd op fraaie tafeltjes, op of vlak bij de plek waar ze over gaan. Samen vormen zij de fiets/ wandelroute die je voert langs de mooiste plekjes van de gemeente.

Naast het werk van Frans Hoppenbrouwers is op elk tafeltje nòg een gedicht te lezen. Dit tweede gedicht is geschreven door Valkenswaardse scholieren in het kader van een cultuurproject. Zij hebben zich daarbij laten inspireren door dezelfde locaties als Frans Hoppenbrouwers en door de gedichten die hij daarover schreef. Dat leverde vele gedichten op, waarvan er ook weer 25 terecht kwamen op de tafeltjes en een selectie van de 100 mooiste werd gedrukt in een verzamelbundel die men voor 5 euro kan aanschaffen bij de VVV van Valkenswaard of bij Boekhandel Priem.

De fiets en wandelkaart (inclusief routebeschrijving) is gratis te verkrijgen bij VVV Valkenswaard. Ook kunt u hem hier downloaden.

Foto: Mies Huibers.

Laatst gewijzigd: 1-9-2017

Naar de overzichtspagina

Delen
Koppelingen
Wereldkaart