Wolfheze
Ter ere van de honderdste geboortedag van Dr. Jac.P. Thijsse beschreef het landelijk IVN (Instituut Voor Natuur- en milieueducatie) in 1965 een lijnwandeling van NS-station Wolfheze naar de Westerbouwing bij Doorwerth. In 1999 is deze in het ongerede geraakte wandeling door de IVN-afdeling Zuidwest Veluwezoom opnieuw in een boekje beschreven en in het veld van nieuwe markeringen voorzien. Dit boekje beleefde inmiddels al verschillende herdrukken.

Thijsse was de wegbereider van het 'natuurbewustzijn'. Hij was een natuurliefhebber in optima forma. Zo sloeg hij samen met E. Heimans een heel nieuwe weg in door met schoolklassen de natuur in te gaan. Hij was medeoprichter van de Vereniging tot Behoud van Natuurmonumenten, waarvan hij zijn leven lang secretaris en propagandist bleef. Tot de dag van vandaag is Thijsse vooral bekend als de schrijver van de Verkade-albums en de natuurboekjes die hij samen met Heimans heeft gemaakt.

De route is ongeveer 15 km lang, en door hoogteverschillen - vooral in het laatste deel - een pittige wandeling, die in ongeveer vier uur gelopen kan worden.
De routebeschrijving, of eigenlijk het boekje, is hier te downloaden.

Laatst gewijzigd: 03-08-2018

Naar de overzichtspagina

Delen
Koppelingen
Personen
Wereldkaart