Wünsdorf
Op nauwelijks 45 km ten zuiden van hartje Berlijn ligt de oude garnizoensstad Wünsdorf-Waldstadt. Behalve aan bunkers en de fraaie omgeving kan men daar ook zijn hart ophalen aan boeken en antiquariaten, want Wünsdorf - is één van de zeventien ‘boekensteden’, aangesloten bij de International Organisation of Book Towns (IOB), net als het Nederlandse Bredevoort.

Naar voorbeeld van Hay-on-Wye in Wales zijn in de loop der jaren meerdere Boekensteden ontstaan. Het zijn in de regel kleine plaatsen die zich kenmerken door een historische stadskern, een mooie landelijke omgeving en een flink aantal tweedehands boekwinkels en antiquariaten. De meeste boekensteden liggen in Europa, maar ook in Azië / Australië zijn er enkele te vinden.
In alle boekensteden worden regelmatig boekenmarkten of literaire festivals georganiseerd, of men besteedt op andere wijze aandacht aan het boek. Elke twee jaar organiseert één van de aangesloten boekensteden het International Booktown Festival. Dit festival werd voor het eerst gehouden in Bredevoort ter gelegenheid van haar eerste lustrum als Boekenstad in 1998.
Voor meer informatie zie de website van de IOB.

In Wünsdorf worden regelmatig bijeenkomsten rond boeken belegd. Ook is er bij tijd en wijle een boekenmarkt.
Meer informatie over de achtergrond en aanpak in Wünsdorf is te vinden in de website van deze boekenstad.

Laatst gewijzigd: 28-11-2016

Naar de overzichtspagina

Delen
Wereldkaart