Ciao Sicilia
Leestip
Marelle Boersma

Gedurende juli en augustus tippen we op Literatuurplein fijne vakantie-boeken. Deze boeken kun je lezen via de VakantieBieb. Vandaag als eerste een thriller met een vleugje romantiek.
Anne is getrouwd met Benny en heeft het niet makkelijk met hem. Ze begint een nieuw leven op Sicilië, in de hoop dat ze daar niet gevonden wordt.

"Voor de derde keer in vijf minuten kijkt Anne op haar horloge. Benny is laat. Gelukkig heeft ze een droog plekje kunnen vinden bij de achteringang van de HEMA waar ze de parkeerplaats goed in de gaten kan houden. Ze hebben afgesproken om samen te lunchen, maar ze heeft er totaal geen zin in. Er moeten dingen veranderen, maar hij wil er niet eens over praten. Het is gevaarlijk om aan te dringen, zeker door wat hij te weten is gekomen. Ze moet het slim spelen om haar leven enigszins op de rit te houden.
Ze kijkt op. Een donkere SUV draait het parkeerterrein op. Er is geen plekje meer vrij; door het druilerige weer hebben veel mensen de auto gepakt. De auto rijdt langs haar heen en stopt een meter of tien bij haar vandaan. De onrust die de hele dag al in haar lijf hangt, neemt to. Ze weet dat er iets gaat gebeuren en is al de hele dag op haar hoede. Is het nu zover?"

Meer informatie
Delen
Meer leestips
БAM Jelle Brandt Corstius
De Zusterklokken Lars Mytting
De jongens van Nickel Colson Whitehead
Cody Bernice Berkleef