Verliefd in Griekenland
Leestip
Wilma Hollander

Gedurende juli en augustus tippen we op Literatuurplein mooie vakantie-boeken. Deze boeken kun je lezen via de VakantieBieb. Vandaag ruim 500 pagina's feel good van Wilma Hollander; Verliefd in Griekenland. Deze dubbelroman bevat de eerder verschenen romans Harteloos en Verscheurd verlangen.
In Harteloos wordt Vivian verliefd op een man die door een traumatische gebeurtenis in zijn verleden voor het leven is getekend. Haar liefde geeft hem hoop op een nieuwe toekomst.
In Verscheurd verlangen woont Andrea na haar scheiding alleen in een eenvoudig Grieks bergdorpje. Als ze voor een familieaangelegenheid een paar dagen naar Nederland gaat, ontmoet ze in het vliegtuig een wereldberoemde bestseller-auteur en wordt ze weer verliefd.

"Ik wil helemaal niet trouwen," mompelde mistroostig tegen haar spiegelbeeld. "Ik wil een leuk Brocante-winkeltje bij de Kei, met mooie meubeltjes die ik eigenhandig heb opgeknapt. Een winkeltje vol met de grappige hebbedingetjes die ik in de afgelopen jaren op rommelmarkten heb vergaard en die allemaal hun eigen verhaal vertellen. Een winkel met gezellige spulletjes om te verkopen aan mensen die mijn smaak kunnen waarderen. Dat is wat ik wil."
Haar spiegelbeeld keek ongeïnteresseerd terug en zei niets.
Vivian slikte. Ze wist maar al te goed dat ze niet kon hebben wat ze wilde.
[...]
"Ik snap echt niet wat je in die vent ziet. Waarom kap je er niet mee? Jullie passen absoluut niet bij elkaar." "Mijn ouders vinden anders van wel." Vivian wendde haar hoofd af en staarde naar buiten, waar net een innig omstrengeld stelletje voorbijkwam. Het meisje keek zo gelukkig dat Vivian een steek in haar hart voelde en snel weer terugkeek naar Judy.

Meer informatie
Delen
Meer leestips
De Zusterklokken Lars Mytting
De jongens van Nickel Colson Whitehead
Cody Bernice Berkleef
Verliefd in Griekenland Wilma Hollander