Grillroom Jeruzalem van P.F. Thomése week lang alleen als e-book te koop

Gepubliceerd: 22-06-2011

Grillroom Jeruzalem, het nieuwe boek van P.F.Thomése, is vanaf vandaag een week lang alleen als e-book verkrijgbaar. Het papieren boek ligt over een in de winkels. Het e-book is tot 30 juni via onder meer de site ebooks.nl te downloaden voor de kennismakingsprijs van 2,50 euro. Daarna gaat de prijs van het elektronische boek naar 7,75 euro. Het papieren boek kost 10 euro.

Verslag
In Grillroom Jeruzalem doet Thomése verslag van de reis die hij in 2010 in gezelschap van Rosita Steenbeek, Jan Siebelink en priester Antoine Bodar maakte naar Israël en de bezette gebieden. De schrijversdelegatie ging erheen op uitnodiging van een humanitaire organisatie en werd al die tijd gevolgd door een cameraploeg van de NCRV.

Verbazing en cynisme
Thomése reist mee zonder politieke agenda en zonder geloof, en doet soms vol verbazing, soms vol cynisme verslag van de politieke en religieuze warboel die de groep aantreft in het Beloofde Land. ‘Het enige wat wij in kunnen brengen, is onze onnozelheid.’ Zaterdag a.s. verschijnt een opiniestuk van Thomése over Israël in NRC Handelsblad.

Bron: persbericht Uitgeverij Contact