Retrostick met vier debuten en een boek over debuten

Gepubliceerd: 26-08-2011

Tussen hamer en aambeeld, Kokkels & Stenen spoelen, Friese sagen & Terugkeer en De rokken van Joy Scheepmaker, de prozadebuten van respectievelijk Harry Mulisch, Bernlef, Theun de Vries en Gerrit Krol zijn vandaag gepubliceerd als e-book. Ze zijn opgenomen op de Retrostick, een van de veertien tot nu toe verschenen usb-sticks waarop elke maand een vijftal e-books rond een thema wordt gepubliceerd.

Mijn eerste boek
De debuten werden de afgelopen jaren herdrukt in de prestigieuze reeks met debuten van uitgeverij Conserve. De vijfde titel op de Retrostick is Mijn eerste boek, waarin Kees de Bakker, de uitgever van Conserve, de debuten van dertig schrijvers belicht.

Marktaandeel
De eBookstick, een uitgave van Pixel Perfect en uitgeverij de Rode kamer, stelt lezers in staat tegen relatief lage kosten (5 boeken voor € 19,95 ) een reeks kwalitatief goede e-books te verwerven. Omdat de e-books van de eBookstick geen kopieerbeveiliging (DRM) hebben, zijn ze ook probleemloos te lezen op de iPad en andere tablets. In verhouding tot het aantal e-books dat vorig jaar in Nederland werd verkocht, heeft de eBookstick met een verkoop van ruim 25.000 e-books een marktaandeel van 8%.

Tekst: Jef van Gool / Literatuurplein