A.F.Th. blijft bij uitgeverij Querido

Gepubliceerd: 27-11-2003

A.F.Th. van der Heijden is teruggekomen op zijn voornemen Querido te verlaten en op zoek te gaan naar een andere uitgever. Hij nam dat besluit vorige week vanwege het karige eerbetoon – in de vorm van een eenskolomsadvertentie - naar aanleiding van zijn 25-jarige schrijversjubileum.

In de Volkskrant, waarin hij dat besluit in een interview met Arjan Peters bekendmaakte, kondigen schrijver en uitgeverij nu aan dat na twee dagen van onderhandelen de kou uit de lucht is. ‘De gewenste Tapetenwechsel die de misnoegde succesauteur naar een andere uitgeverij had doen uitkijken, krijgt hij nu in eigen huis: er komt “een nieuw kleed” in de hal van het Querido-pand.’

Dat vloerkleed is volgens A.H.Th. ‘een aardigheidje’ van uitgever Lidewijde Paris. Substantiëler is dat eind volgend jaar alsnog een jubileumuitgave verschijnt: het verzameld werk van Patrizio Canaponi, het pseudoniem waaronder hij de verhalenbundel Een gondel in de Herengracht (1978) en de roman De draaideur (1979) publiceerde. In december verschijnt er bovendien een themanummer van De Revisor, het door Querido uitgegeven literaire tijdschrift, dat geheel aan zijn oeuvre is gewijd.

Zie ook: A.F.Th. gaat op zoek naar een andere uitgever