Annelies Verbeke nieuwe columnist Literatuurplein

Gepubliceerd: 07-11-2017

Vanaf deze week gaat Annelies Verbeke voor Literatuurplein een maandelijkse column schrijven over verhalenbundels. De eerste aflevering verschijnt vanmiddag en gaat over de bundel What it means when a man falls from the sky van de Nigeriaanse Lesley Nneka Arimah (verschijnt in de loop van 2018 in Nederlandse vertaling bij Uitgeverij Karaat).

Annelies Verbeke (Dendermonde, 1976) debuteerde in 2003 als schrijfster met de veelgeprezen roman Slaap!. Naast haar romans en verhalen schrijft ze scenario’s en teksten voor theater. Haar liefde voor het korte verhaal maakt Annelies Verbeke tot een voorvechtster van het genre in de Nederlandstalige wereld. Van september 2014 tot november 2016 schreef ze voor de Vlaamse krant De Standaard der Letteren een maandelijkse rubriek over opmerkelijke verhalenbundels. Vanaf deze maand pakt zij dit onderwerp weer op voor Literatuurplein.

Haar eigen, derde, verhalenbundel Hallelujah, dat overal zeer lovende recensies kreeg, verscheen in januari van dit jaar en is één van de kanshebbers voor de ECI Literatuurprijs aanstaande donderdag.

Foto: Alex Salinas