Arnon Grunberg gaat R.A.M. presenteren

Gepubliceerd: 31-08-2004

Wat het Algemeen Dagblad al op 11 augustus aankondigde, is nu officieel door de VPRO bevestigd: Arnon Grunberg neemt de presentatie van R.A.M. over van het duo George van Houts en Pieter Bouwman. Het cultuurprogramma dat in het nieuwe seizoen op 3 oktober van start gaat, wordt iets korter (60 in plaats van 75 minuten).

Het is bovendien niet meer live, maar wordt van tevoren opgenomen in Villa VPRO of op locatie. Een vast onderdeel blijven de gefilmde items. Over het feit dat Grunberg met vrouw en baby in New York woont, zei uitgever Vic van de Reijt van Nijgh & Van Ditmar al in het Algemeen Dagblad dat dit geen probleem hoeft te vormen. ‘Arnon stapt net zo gemakkelijk in een vliegtuig als wij op een fiets.’

Eindredacteur David Kleijwegt zei zeer verheugd te zijn met de komst van Grunberg. ‘Zijn originele kijk op kunst- en cultuur zal zonder twijfel een aanvulling zijn voor R.A.M.’ Eerst brengt R.A.M nog een special over Daniel Libeskind, architect van het gebouwencomplex dat het World Trade Center in New York moet vervangen (5 september) en twee compilatie-uitzendingen: literatuur (12 september) en muziek (19 september).