Arthur Japin daagt scholieren uit tot schrijven

Gepubliceerd: 23-03-2011

Arthur Japin riep vanmiddag alle scholieren van het land op te schrijven over hun eigen ‘schitterend gebrek’. Hij gaat de inzendingen zelf beoordelen. De beste worden gebundeld en door de Arbeiderspers uitgegeven. Japin deed zijn oproep tijdens Boekenweek Live!, het eerste landelijke interactieve schrijversbezoek, waarin zijn roman Een schitterend gebrek centraal stond. Khalid Boudou leidde het gesprek vanuit de Openbare Bibliotheek Amsterdam, waaraan via Skypeverbindingen en Twitterstream schoolklassen uit de provinciehoofdsteden meededen. Met in totaal bijna 1000 tweets was Boekenweek Live! even trending topic op Twitter. Het programma, via livestream onder meer uitgezonden op Literatuurplein, is hieronder in de mediaplayer van Literatuurplein opnieuw te bekijken

Zware jeugd
Heb jij een gebrek? Ervaar je daardoor een achterstand? Maar kun je je voorstellen dat je deze achterstand in de toekomst kunt aanwenden voor iets moois? Met deze vragen prikkelde Japin de scholieren om te schrijven over hun eigen ‘schitterend gebrek’. Hij refereerde daarbij aan zijn eigen zware jeugd, waarin de behoefte iemand anders te zijn hem uiteindelijk hielp te worden wie hij nu is. Het gaat om bijdragen van maximaal 4.000 woorden. De stukken kunnen worden ingestuurd naar boekenweeklive@cpnb.nl.

Boekenweek
Boekenweek Live! is een samenwerking tussen de OBA , Stichting Lezen en Stichting CPNB in het kader van de Boekenweek 2011. De Boekenweek 2011 heeft als thema geschreven portretten en duurt nog tot en met 26 maart..

Bron: persbericht CPNB