Arthur Japin te gast bij Hanneke Groenteman

Gepubliceerd: 26-09-2003

Veertien is Lucia in de roman Een schitterend gebrek van Arthur Japin als zij op een feest nabij Venetië verliefd wordt op de drie jaar oudere Giacomo Casanova. Ook voor hem is het de eerste liefde. Ze beloven elkaar eeuwige trouw, maar niet veel later verdwijnt Lucia. Als ze elkaar jaren later in Amsterdam weer ontmoeten (al herkent hij haar niet, omdat zij haar gezicht achter een sluier verbergt), overdenkt zij het verleden. Haar verdwijning was geen verraad maar juist een daad van liefde.

In de vierde aflevering van Boeken op Zondag (28 september, Nederland 3, 17.00-17.55 u.) praat Hanneke Groenteman met Japin over deze nieuwe roman. Met Dick Pels buigt ze zich over De geest van Pim, een boek over het gedachtegoed van Pim Fortuyn. Een leesclub uit Hilversum heeft op verzoek de jeugdroman Die dag aan zee van Peter van Gestel gelezen en komt daar in de uitzending over vertellen.

Op het nachtkastje liggen dit keer de boeken die Isabelle Brinkman (tot juli dj bij Radio 3FM en sinds kort presentatrice van De show van Nederland) aan het lezen is. Nadat de kijkers eerder hun favoriete thriller (Midzomermoord van Henning Mankell) en hun favoriete kookboek (Voor altijd zomer van Nigella Lawson) hebben gekozen, wordt nu de favoriete dokters- of liefdesroman bekendgemaakt. De entr’actes worden verzorgd door Theatergroep Flint, die twee liederen brengt uit De dichter is een koe, hun voorstelling op basis van de gedichten van Gerrit Achterberg.

Relevante link: Boeken op Zondag