Carlos Ruiz Zafón verzorgt slotoptreden op festival City2Cities

Gepubliceerd: 30-03-2012

De Spaanse schrijver Carlos Ruiz Zafón verzorgt op 29 april het slotoptreden van City2Cities - Internationale Literatuurdagen Utrecht. Zafón werd bekend met zijn wereldwijde bestseller De schaduw van de wind. Hij treedt op tijdens het slotevenement van City2Cites: De Straat van de Literatuur, een festivalmidddag met optredens van meer dan veertig schrijvers in het centrum van Utrecht.

De schaduw van de wind
Carlos Ruiz Zafón (1964) debuteerde in 1993 met het jeugdboek El príncipe de la niebla (De nevelprins). Hij schreef daarna nog enkele jeugdromans. De vertaling van zijn derde, Septemberlichten, verschijnt begin mei. Zijn grote doorbraak kwam in 2001 toen zijn roman La sombra del viento (De schaduw van de wind) verscheen. In de jaren daarna kwam het boek uit in 30 landen en gingen er meer dan 12 miljoen exemplaren over de toonbank. Ook het tweede deel van de romancyclus, Het spel van de engel, werd een wereldwijd kassucces. In september verschijnt het langverwachte derde deel in Nederland: De gevangene van de hemel. Bij Zafóns optreden in Utrecht krijgt elke bezoeker een voorpublicatie van de nieuwe roman.

De Straat van de Literatuur
Op het evenement De Straat van de Literatuur zijn er ook optredens van David van Reybrouck, Abdelkader Benali, Jáchym Topol, Kristien Hemmerechts, Mercedes Abad, Laia Fàbregas, Désanne van Brederode, Tomáš Zmeškal, Wim Brands, Patrik Ouředník, Susan Smit en vele anderen. Het festival City2Cities duurt van 21 t/m 29 april.

Tekst: persbericht City2Cities

Foto: Janus van den Eijnden