CPNB Top 100 meest uitgeleende boeken 2018

Gepubliceerd: 24-01-2019

Jaarlijks in januari presenteert de CPNB de CPNB Top 100, de lijst van de honderd bestverkochte boeken van het afgelopen jaar. In 2016 werd voor het eerst de Top 100 meest uitgeleende boeken, via de openbare bibliotheken, gepubliceerd.

Meest uitgeleende boeken
De Stichting CPNB prestenteert in samenwerking met Stichting Leenrecht en de KB de 100 meest uitgeleende boeken in de openbare bibliotheken van Nederland in 2018. In de lijst worden algemeen verkrijgbare Nederlandstalige boeken opgenomen. Van titels die in meerdere edities in de bibliotheken te vinden zijn, zijn de uitleencijfers opgeteld. De e-boek uitleningen zijn opgeteld bij de papieren edities.

Jeugdboeken
Op de eerste zeven plekken van de Top 100 staan jeugdboeken, opvallend daaraan is dat het om twee series gaat. Delen van De waanzinnige boomhut van Andy Griffiths en Terry Denton (Lannoo) en Het leven van een Loser van Jeff Kinney (De Fontein Jeugd). Pas op plek 8 verschijnt het eerste boek voor volwassenen, Huidpijn van Saskia Noort (Ambo|Anthos). Daarna weer jeugdboeken uit eerdergenoemde series, t/m plaats 20, daar staat Nazomervan Esther Verhoef (Ambo|Anthos), gevolgd door Oorsprong van Dan Brown (Luitingh-Sijthoff).

Bekijk hier de Top 100 meest uitgeleende boeken (pdf) en de meest verkochte boeken (pdf).