De Week van het Korte Verhaal 2019

Gepubliceerd: 13-02-2019

Van 14 t/m 21 februari 2019 is de achtste editie van de Week van het Korte Verhaal. Ruim vijfentwintig boekhandels, verspreid over heel Nederland en België, spannen zich deze week extra in om het genre de aandacht te geven die het verdient.

Als onderdeel van de Week van het Korte Verhaal wordt op 18 februari de winnaar van de vijfde J.M.A. Biesheuvelprijs bekendgemaakt, tijdens de feestelijke uitreiking in de Amsterdamse Tolhuistuin. De shortlist is begin februari bekendgemaakt:

Merijn de Boer – De geur van miljoenen (Querido)
Gamal Fouad – De voorhuidenverzamelaar (Querido)
Maria Vlaar – Diepe aarde (De Arbeiderspers)

De winnaar ontvangt een geldbedrag dat via crowdfunding bijeengebracht wordt. Doneren kan via deze link tot 17 februari.

Een bekende schrijver van zeer korte verhalen is natuurlijk A.L. Snijders. Hij stelde in 2015 een bundel korte verhalen samen, in het kader van de tiende editie van Nederland Leest, die in het teken stond van korte verhalen.
In de Bibliotheek zijn veel boeken met korte verhalen te vinden, zoek onder de trefwoorden 'verhalenbundel' of 'verhalenbundels' of vraag ernaar bij uw lokale vestiging.

De Week van het Korte Verhaal is een initiatief van Linnaeus Boekhandel te Amsterdam. Meer informatie: www.weekvanhetkorteverhaal.nl.