Eci krijgt nieuwe naam: BookSpot

Gepubliceerd: 01-03-2018

Vandaag vandaag gaat boekhandel eci verder onder de naam BookSpot. Dat heeft de organisatie Novamedia – eigenaar van eci en loterijen zoals de Postcode Loterij - vandaag bekend gemaakt.

Directe aanleiding voor de naamsverandering is reputatieverbetering. Tot nu toe heeft eci naar eigen zeggen te weinig voortgang geboekt met het bereiken van de doelstelling: dé boekenautoriteit van NL en Vlaanderen worden, zowel on- als offline. Overnames van, en samenwerking met andere partijen om dit te realiseren liggen in het verschiet.

Auteurs Susan Smit en Arthur Japin zijn aangetrokken als ambassadeurs voor BookSpot in Nederland. In België zijn gesprekken hierover gaande met Vlaamse auteurs.

Verbetering
Boudewijn Poelmann, ceo van Novamedia: “De organisatie werd gehinderd door de nadelen van de naam: eci wordt nog veelvuldig geassocieerd met hoe het vroeger was. Er is regelmatig onderzoek gedaan naar de reputatieverbetering van eci. Die ging te langzaam, en uiteindelijk viel het oordeel uit ten faveure van een nieuwe naam. Er gaat nog veel veranderen, we barsten van de ambitie om lezen zo aantrekkelijk mogelijk te maken.”

BookSpot heeft de volgende verbeterpunten op de agenda:
- een betere beleving per genre,
- personalisatie van leesvoorkeuren en
- een verdere assortimentsuitbreiding van 730.000 titels naar 2 miljoen.

Novamedia
BookSpot is onderdeel van Novamedia, een social enterprise die naar eigen zeggen werkt vanuit haar missie om een betere wereld te helpen scheppen, en vooral bekend is vanwege haar 6 Goede Doelen Loterijen in 4 landen. “De verbindende en verrijkende kracht van lezen stimuleren is daarnaast ook een onderdeel van onze missie. Het is bewezen dat boeken lezen slimmer, empathischer en gelukkiger maakt.”

Novamedia is ook eigenaar van boekhandel Scheltema in Amsterdam, en van Uitgeefhuis Nieuw Amsterdam, bestaande uit de uitgeverijen Bas Lubberhuizen, Fontaine Uitgevers, Nieuw Amsterdam en Wereldbibliotheek.

De ECI Literatuurprijs zal hoogstwaarschijnlijk Bookspot Literatuurprijs gaan heten.

Tekst: Sophie Ham/Literatuurplein