Het Den Haag van Jan Siebelink in wandel-App

Gepubliceerd: 08-04-2013

Tijdens het voorbije Museumweekend presenteerde het Letterkundig Museum de eerste wandeling van de Literaire Routes App, een gratis app voor de smartphone. De digitale Siebelink-wandeling voert langs diverse Haagse decors uit zijn werk. Ze is gelardeerd met anekdotes van de schrijver zelf en vele citaten uit zijn romans, voorgelezen door Derek de Lint. Zo ontdekt de wandelaar op een bijzondere wijze het Den Haag van Jan Siebelink. De app werd gelanceerd in de aanwezigheid van Siebelink en De Lint, die beiden vele mooie herinneringen aan de stad ophaalden.

Speciale band
Jan Siebelink heeft een speciale band met Den Haag en situeerde er enkele van zijn populairste romans, zoals Vera, Suezkade en Het lichaam van Clara. De Literaire Routes App van het Letterkundig Museum neemt u mee door de straten van Den Haag en langs de gebouwen uit Siebelinks boeken. Van de Suezkade en de Laan van Meerdervoort (‘de langste laan van Europa’), langs het monumentale Gymnasium Haganum en bijzondere plekken als Garoeda op de Kneuterdijk en ‘t Goude Hooft op de Dagelijkse Groenmarkt. In de Surinamestraat had Siebelink bij het huis waar Louis Couperus Eline Vere schreef, een wonderlijke ontmoeting die hem inspireerde tot het schrijven van Het lichaam van Clara. De Siebelink-wandeling is een boeiende, verrassende ervaring. De app toont niet alleen decors uit Siebelinks leven en werk, maar toont ook Den Haag in haar vele facetten.

Couperus-wandeling
De gratis Literaire Routes App van het Letterkundig Museum, met de Siebelink-wandeling, is te vinden in de Appstore of Google Play. Later dit jaar wordt de Literaire Routes-reeks uitgebreid met een Couperus-wandeling, eveneens door Den Haag. De app is mede ontwikkeld door 7scenes.

Bron: persbericht Letterkundig Museum

Foto Mylene Siegers: Jan Siebelink en Derek de Lint