Het Hemelse Gerecht van Renate Dorrestein wordt verfilmd

Gepubliceerd: 25-08-2004

Eind september gaat op het Nederlands Filmfestival in Utrecht Verborgen gebreken in première, de film van Paula van der Oest naar de gelijknamige roman van Renate Dorrestein. Regisseur Robert Matser heeft vandaag bekendgemaakt dat er ook een tweede verfilming komt naar haar werk. Samen met actrice Isa Hoes heeft hij de rechten verworven van Het Hemelse Gerecht.

Twee zussen exploiteren in deze oorspronkelijk in 1991 verschenen roman samen een restaurant en delen dezelfde minnaar. Als hij een punt wil zetten achter de relatie, zetten ze hem op zolder gevangen. Gaandeweg escaleert de situatie en wordt de aanvankelijk lichte toon steeds grimmiger. Het verhaal wordt afwisselend vanuit het perspectief van de zussen geschreven. Isa Hoes gaat een van die zussen spelen. Samen met Matser schrijft zij het scenario, waarmee ze haar debuut maakt als scenariste. Nadat zij meerdere keren haar belangstelling had laten blijken voor de verfilming van de roman, werd zij door Dorrestein zelf benaderd.

De opnames moeten medio 2005 beginnen, de première is voorzien rond Kerstmis. Het budget bedraagt circa 2 miljoen euro. Namen van andere acteurs zijn nog niet bekend.

Delen
Koppelingen