Louise O. Fresco te gast in Standplaats Zeeland

Gepubliceerd: 22-02-2008

Onder de titel Standplaats Zeeland lanceerde de Zeeuwse Bibliotheek in Middelburg vorig jaar een nieuw programma. Daarin komen voor Zeeland relevante maatschappelijke thema’s aan de orde door (inter)nationale deskundigen van naam een week in de provincie uit te nodigen. De gast bestudeert vanuit de Zeeuwse Bibliotheek het thema op locatie, houdt presentaties en colleges en gaat in dialoog met vertegenwoordigers uit onderzoek, onderwijs, bedrijfsleven, overheid en bezoekers van de bibliotheek.

Na Wubbo Ockels en Paul Schnabel is Louise O. Fresco de derde gast. In de week van 3 tot en met 7 maart gaat zij aan de slag met het thema ‘Zee + land van de Toekomst: Een veranderend klimaat voor landbouw en voedsel’. Tot 2006 was Fresco werkzaam als adjunct-directeur-generaal op het landbouwdepartement van de Food and Agriculture Organization (FAO) van de Verenigde Naties in Rome. Tegenwoordig is zij universiteitshoogleraar aan de Universiteit van Amsterdam met als leeropdracht International Development and Sustainability. Daarbij ligt het accent op de ontwikkeling van nieuwe multidisciplinaire wetenschapsgebieden. Tevens is zij kroonlid van de Sociaal Economische Raad (SER) en lid van de Raad van Commissarissen van de Rabobank Nederland, van de Deltacommissie nieuwe stijl en van de Volkskrant commissie Bèta-Canon. Tot haar literaire werk behoren de verhalenbundel Bambusa (1990) en de romans De kosmopolieten (2003), De tuin van de Sultan van Rome (2005) en De utopisten (2007).

Op vrijdag 7 maart staat dat werk centraal op een literaire avond in de aula van de Zeeuwse Bibliotheek. Zij wordt daarover geïnterviewd door Job Lisman, hoofdredacteur van uitgeverij Prometheus. Het volledige programma van Standplaats Zeeland met Louise O. Fresco is te vinden op de website van de Zeeuwse Bibliotheek.

Tekst en copyright: Jef van Gool / Literatuurplein