Requiemroman van A.F.Th. van der Heijden

Gepubliceerd: 03-05-2011

Op 26 mei verschijnt bij De Bezige Bij Tonio, het boek dat A.F.Th. van der Heijden schreef ter nagedachtenis van zijn zoon Tonio, het enige kind van hem en Mirjam Rotenstreich. Eenentwintig was Tonio toen hij vorig jaar op Eerste Pinksterdag bij een verkeersongeval in Amsterdam om het leven kwam.

Zoektocht
Van der Heijden deed het enige waar hij op dat moment toe in staat was: in zijn herinnering graven, aantekeningen maken, schrijven. Hij werd daarbij voortgedreven door twee dwingende vragen: wat gebeurde er met Tonio in de laatste dagen en uren voorafgaand aan het fatale moment, en hoe kon dit ongeluk plaatsvinden? Een zoektocht naar het wat en het hoe, die leidt langs verschillende ooggetuigen, vrienden, politiemensen, artsen en het mysterieuze meisje Jenny, dat in de laatste weken van Tonio’s leven een cruciale rol blijkt te hebben vervuld.

Requiemroman
Tonio : een requiemroman is de neerslag van die zoektocht. Een nauwgezette reconstructie van een jongensleven en een radeloze queeste naar zin en betekenis.

Bron: persbericht De Bezige Bij