Roman van Arnon Grunberg in 2008 bij Rothschild & Bach

Gepubliceerd: 15-11-2006

De joodse messias van Arnon Grunberg verscheen in 2004 in twee edities bij Vassallucci: een als De joodse messias en een onder de titel Grote jiddische roman in de Jiddische bibliotheek van deze uitgeverij. De vierde druk is dit jaar uitgebracht door Rotschild & Bach, de uitgeverij die door Oscar van Gelderen (voorheen Vassallucci) in 2005 onder de vleugels van Foreign Media Books is opgericht.

Op de website van Rothschild & Bach is te lezen dat de naam van de uitgeverij een hommage is aan de legendarische uitgever Jan Ritsema, de ontdekker van Grunberg, die in de jaren 1990-1993 onder de gelijknamige uitgeversnaam vijftien boeken uitgaf: naast Grunbergs De dagen van Leopold Mangelmann onder meer twee titels van Bindervoet & Henkes en werk van Battus, Rüdiger Safranski en Peter Handke.

In 2008 zal de nieuwe roman van Grunberg ook bij Rotschild & Bach verschijnen. Het zou niet gaan om een definitieve oversteek van Nijgh & Van Ditmar (waar romans als Blauwe maandagen, Fantoompijn, De asielzoeker en Tirza zijn verschenen) naar de uitgeverij van Van Gelderen maar om een eenmalige. Over de reden daarvan wordt in het persbericht van Rotschild & Bach geen nadere verklaring gegeven.

Tekst en copyright: Jef van Gool / Literatuurplein

Delen
Koppelingen
Personen