Schrijver en vertaler John Vermeulen overleden

Gepubliceerd: 25-08-2009

Schrijver en vertaler John Vermeulen is het afgelopen weekend overleden, zo meldt uitgeverij Kramat. Hij is 68 jaar geworden. Hij was de auteur van in totaal elf SF-romans, veertien thrillers, vijf historische romans, tien non-fictieboeken, drie SF-verhalen voor de jeugd en elf Vlaamse Filmkes, waarvan een werd bekroond met de John Flandersprijs.

Daarnaast schreef hij tientallen verhalen voor Ché, Playboy en Penthouse die alle werden gebundeld en twee erotische romans onder het pseudoniem Tessy Bénigne, de naam van zijn toenmalige vriendin. Zijn bibliografie vermeldt verder dertien toneelstukken en één monoloog en vijf door hem vertaalde toneelstukken. Zijn toneelstuk Vraag het maar aan de postbode werd uitgezonden op de Vlaamse commerciële zender VTM.

Vertalingen van zijn boeken verschenen in het Duits, Spaans, Hongaars, Frans, Japans, Russisch en Engels (in het Engels vooral verhalen in diverse anthologieën). Zeer recent werd van één van zijn historische romans, De tuin der lusten, in Duitsland een opera gemaakt. Wolfgang Haendeler, directeur van het operahuis in Kiel, kocht de rechten om dit boek te bewerken tot een libretto voor een opera. De muziek is van de Britse componist Edward Rushton.

Gebaseerd op een tekst van Walter Soethoudt op zijn blog