Tentoonstelling en workshops over Fiep Westendorp in India

Gepubliceerd: 13-01-2016

Op 17 december zal het honderd jaar geleden zijn dat Fiep Westendorp in Zaltbommel werd geboren. De viering van haar honderdste geboortejaar is al van start gegaan, een paar duizend kilometers verderop. Tijdens de World Book Fair in New Delhi, India, presenteerde uitgeverij A & A Book Trust in het kinderboekenpaviljoen de in het Hindi verschenen boektitels Jip and Janneke : Two Kids from Holland, Floddertje (in het Hindi Atpati) en drie boeken van de poezen Pim en Pom. De boeken werden gisteren aangeboden aan de Nederlandse ambassadeur Alphonsus Stoelinga.

Tentoonstelling
Hij opende een tentoonstelling over Fiep Westendorp die het komende jaar zal reizen langs negen grote steden (waaronder Mumbai, Calcutta en Pune), honderd boekenbeurzen en honderd dertig bibliotheken in India. Gioia Smid, conservator van het werk van Fiep Westendorp en directeur van Fiep Westendorp bv, gaf een lezing over de illustratrice. De komende dagen zullen nog meerdere Pim & Pom-workshops worden gegeven aan minder bedeelde kinderen in India.

Fiepbus
De middag werd afgesloten door Arvind Kumar van A & A Book Trust vanuit de kartonnen versie van de ‘Fiepbus’. De echte Fiepbus gaat ter gelegenheod van de honderdste geboortedag vanaf juni door Nederland touren.

Tekst: Jef van Gool / Literatuurplein