Wandelroute bij de poëzie van Hans Warren

Gepubliceerd: 24-08-2009

Op het gebied van wandelpaden is Zeeland een bijna maagdelijk gebied, schrijft Kees Slager in Mijn Zeeland. De oorzaak zou de ruilverkaveling zijn, waarbij kleinschalige elementen als greppels en wandelpaden destijds rücksichtslos uit het landschap zijn verwijderd. Wie van wandelen houdt, kan Zeeland beter mijden. Dat wordt alleen maar erger, in ieder geval op Schouwen-Duiveland, weet ik uit eigen waarneming. In het bos bij Burgh-Haamstede zijn de paden voor mountainbikers aanzienlijk uitgebreid. Dat zoiets ten koste gaat van de wandelaars, doet er blijkbaar niet toe. Wandelaars, ach… die zijn als toeristische targetgroep toch niet interessant.

Poëzie, natuur en cultuur
Dan gaat het in de Zak van Zuid-Beveland wel anders. Daar realiseert de Stichting Landschapsbeheer Zeeland een wandelroute die is geïnspireerd op de gedichten van Hans Warren over het landschap rond zijn geboorteplaats Borssele. Dat bericht de PZC vandaag. Naast de poëzie van Warren worden daarbij thema’s uit natuur en cultuur aangesneden als kerken, drinkputten en grenslinden.

Vijf palen met gedichten
De route voert de wandelaar langs gebouwen in Borssele waarmee Warren een relatie had, zoals zijn woning aan de Weststraat en zijn geboortehuis op de dijk. In totaal komen er vijf palen met zijn gedichten. De Stichting Landschapsbeheer Zeeland hoopt de route voor volgend jaar zomer klaar te hebben. Het is een onderdeel van de tweede fase van een wandelnetwerk voor de Zak van Zuid-Beveland dat aansluit bij het Walcherse netwerk.

Foto Klaas Koppe: Hans Warren en Mario Molegraaf op 10 oktober 1996.

Tekst en copyright: Jef van Gool / Literatuurplein

Delen
Koppelingen
Personen