Zondag eerste aflevering van Boeken op Zondag

Gepubliceerd: 05-09-2003

Op zondag 7 september wordt op Nederland 3 (van 17.00 tot 18.00 uur) de eerste van zes afleveringen uitgezonden van Boeken op Zondag, een coproductie van NPS en IdtV-DITS. Naar verwachting zal het programma, dat wordt gepresenteerd door Hanneke Groenteman, in 2004 worden voortgezet.

Boeken op Zondag, dat wordt uitgezonden vanuit boekhandel Scheltema aan het Koningsplein in Amsterdam, is bestemd voor een breed publiek. Naast literatuur komen kinderboeken, journalistieke boeken en non-fictie als reis-, tuin- en kookboeken aan bod. Wat maakt lezen tot een genot, is de centrale vraag van het programma. Het antwoord wordt niet alleen gezocht in de inhoud van de besproken boeken, maar ook in de schoonheid van de vormgeving en in saillante details rond auteurs en uitgevers.

In de eerste uitzending is Tomas Lieske, winnaar van de Libris Literatuurprijs 2001, te gast om te praten over zijn nieuwe roman Gran Café Boulevard. Met Siegfried Woldhek buigt Hanneke Groenteman zich over zijn boek Knetterende letteren : 300 schrijversportretten en samen met een tweekoppig panel bespreekt zij de romans Elizabeth Costello van J.M. Coetzee en De reis van de voorganger van Per Olov Enquist. Het panel bestaat uit Henk Pröpper, criticus, schrijver en sinds kort directeur van het Nederlands Literair Productie- en Vertalingenfonds, en Sander Pleij, adjunct-hoofdredacteur van De Groene Amsterdammer. Huub van der Lubbe, ook bekend als zanger van popgroep De Dijk, draagt twee gedichten voor. Zijn poëzie/songteksten werden gebundeld in Melkboer met de blues en Geregeld leven.

Relevante link: Boeken op Zondag