Uitgeverij Kok
Bezoek adres:
IJsseldijk 31
Bezoek postcode:
8266 AD
Bezoek locatie:
Kampen
Post adres:
Postbus 5018
Post postcode:
8260 GA
Post locatie:
Kampen
Provincie:
Noord-Holland
Telefoon-nummer:
038-3392555
Fax-nr:
038-3311776
E-mail adres:
Beschrijving instelling:
Kok is een toonaangevende uitgeverij op het gebied van levensbeschouwing, godsdienst en kerk, spiritualiteit en zingeving. In dit kader wordt ook een groot aantal familie- en streekromans uitgegeven.

De uitgeverij is in 1894 te Kampen opgericht door Jan Hendrikus Kok. Eigenlijk was het uitgeven maar een deel van zijn werkzaamheden. Daarnaast was hij boekverkoper, veilinghouder, antiquaar en drukker. In de beginjaren kwamen auteurs voor een belangrijk deel voort uit de gereformeerde kerk, maar al snel werd het veld ruimer en breder. In de tweede helft van de vorige eeuw voegden zich andere uitgeverijen van naam bij Kok en werden boeken en tijdschriften uitgegeven van ‘links’ tot ‘rechts’, van rechtzinnig tot algemeen spiritueel.

Vandaag de dag is Kok marktleider op het terrein van religieus geïnspireerde boeken die ruime aandacht krijgen in kranten, tijdschriften en op radio en TV. Een van de eigen activiteiten – naast boekpresentaties en auteursbezoeken – is o.a. de Dag van de Dierbaren. Ook werkt Kok ten behoeve van de christelijke boekhandel mee aan de jaarlijkse Maand van de Spiritualiteit.

De volgende uitgeverijen vinden bij ons onderdak:
Callenbach
Citerreeks
De Groot Goudriaan
Gooi & Sticht
Kok
Omniboek
Spiegel serie
VCL serie
Voorhoeve
Westfriesland
Zomer & Keuning
Land:
Nederland
Type instelling:
Uitgeverij
Opgenomen:
Delen