Daniël Bras
Geboren:
in het jaar 1962, te Utrecht
Profiel
Daniël Bras schrijft gedichten op het snijpunt van theater en poëzie. Hij publiceerde die gedichten in tijdschriften als Passionate, Tzum, Lava, Krakatau, Meander en Op Ruwe Planken. Korte verhalen werden opgenomen in Digther en Op Ruwe Planken. In het voorjaar van 2000 organiseerde De Rode Hoed een tentoonstelling van zijn poëzie en fotowerk. In 2002 won zijn toneelstuk Tribunaal de tweede prijs in het festival Hollandse Nieuwe nr. 6. In 2007 werd zijn gedicht ‘of muren vol vochtkringen’...
Daniël Bras schrijft gedichten op het snijpunt van theater en poëzie. Hij publiceerde die gedichten in tijdschriften als Passionate, Tzum, Lava, Krakatau, Meander en Op Ruwe Planken. Korte verhalen werden opgenomen in Digther en Op Ruwe Planken.

In het voorjaar van 2000 organiseerde De Rode Hoed een tentoonstelling van zijn poëzie en fotowerk. In 2002 won zijn toneelstuk Tribunaal de tweede prijs in het festival Hollandse Nieuwe nr. 6. In 2007 werd zijn gedicht ‘of muren vol vochtkringen’ bekroond met de Jean-Paul Franssens Poëzieprijs. In 2008 maakte hij deel uit van het festival ‘Verste Tekst’ van Platform Theaterauteurs.

De afgelopen jaren trad hij onder meer op tijdens Onbederf’lijk Vers, Vers van het mes (Perdu), Lava literaire avond, Zuidwolde, OpStaan, Wordscape en Werelddichters. Organiseert literaire bijeenkomsten in De Oude Kerk te Amsterdam. Publiceerde in eigen beheer de bundels Van het leven luis (1988) en De stilte van een ongeschonden stad (2000).
Toon meer
Relevante links
Delen