'Menselijke voorwaarden': de literaire Japanse bestseller (Evenementen)
13-02-2018 van 20:00 tot 21:30 uur
Locatie:
SPUI25
Spui 25-27
1012 XM Amsterdam
+31(0)20 525 81 42
http://www.spui25.nl/
Organisatie:
Beschrijving:
Menselijke voorwaarden is in alle opzichten een buitengewoon boek. Het is voor het eerst dat deze unieke roman in vertaling verschijnt, terwijl het in Japan uitgroeide tot een bestseller waarvan meer dan 13 miljoen exemplaren werden verkocht.

Het boek vertelt tegen de achtergrond van de strijd tussen de Japanners en Russen tijdens de Tweede Wereldoorlog in Mantsjoerije het verhaal van de jonge, aanvankelijk pacifistische Kaji, die zich ondanks alles in de Japanse kolonie en als dienstplichtig soldaat staande probeert te houden. Menselijke voorwaarden is een oorlogsroman, liefdesverhaal en bovenal een overrompelende vertelling over menselijkheid en het lot.

Tijdens de boekpresentatie in SPUI25 geeft vertaler Jacques Westerhoven een algemene introductie op deze roman. Vervolgens zal professor Willem Boot hem interviewen over het belang van dit boek en de vertaling. Ten slotte vertelt professor Ivo Smits over de relatie tussen de roman en de verfilming van Masaki Kobayashi. Na afloop is er gelegenheid om het glas te heffen.

I.s.m. Uitgeverij Van Oorschot en Athenaeum Boekhandel.

Toegang tot de activiteiten van SPUI25 is gratis. Aanmelden is niet vrijblijvend. Wij rekenen op uw komst. Bent u verhinderd, dan graag doorgeven via spui25@uva.nl | 020 525 8142.
Meer informatie en aanmelden: spui25.nl.
Delen
Koppelingen