Desmet Live (Radio en televisie)
29-08-2008 van 18:02 tot 20:00 uur
Locatie:
Radio 5
- RADIO
http://www.radio5.nl
Beschrijving:
Selectie van de mooiste interviews van Theodor Holman die hij eerder had vanuit Café Desmet in Amsterdam. De rechtstreekse radio-café uitzendingen van Theodor Holman vanuit Desmet in Amsterdam vervallen in de maanden juli en augustus

Met o.a.:
- Publicist Onno Blom over het werk van schrijver W.F. Hermans (1921-1995). (herhaling van 01/02/05)
- Hoofdgast: prof.dr. Dick Swaab, directeur van het Nederlands Instituut voor Hersenonderzoek en al meer dan 25 jaar hoogleraar neurobiologie bij het Academisch Medisch Centrum. Een gesprek over inzichten en discussies over de hersenontwikkeling van de mens met deze uitgesproken wetenschapper. Swaab deed uitgebreid hersenonderzoek naar de neurobiologische achtergronden van heteroseksualiteit, transseksualiteit en homoseksualiteit. De onderzoeken die hij hierover bekend maakte veroorzaakten veel commotie, hij werd later de man van het homokwabje' genoemd. (herhaling van 01/02/05)
- Thema: de muziek van Bob Dylan. Bob Dylan (67) maakt al ruim 45 jaar platen en cd's. Theodor Holman praat over muziek en carrière van Bob Dylan met Jos de Putter, hij maakte destijds een film over de Karavaan die meetrekt met concerten van Dylan, Wouter van Oorschot, uitgever en Gijs Schreuders, publicist. En u hoort hun favoriete Dylan nummers. (herhaling van 16-04-04)

Delen