Film De gelukkige huisvrouw in april 2010 in de bioscoop

Gepubliceerd: 14-08-2009

Exact tien jaar na het verschijnen van de debuutroman De gelukkige huisvrouw van Heleen van Royen wordt het verhaal verfilmd, met Carice van Houten in de hoofdrol van gelukkige huisvrouw Lea. Regisseur Antoinette Beumer (van onder meer Hertenkamp en Willemspark) begint in oktober met de opnamen. Het scenario is geschreven door Marnie Blok en Karen van Holst Pellekaan. De film wordt geproduceerd door Eyeworks Film & TV Drama in samenwerking met Inspire Pictures. In april 2010 zal de film door Benelux Film Distributors in de bioscopen worden uitgebracht.

Humor en ironie, onmacht en emotie
‘Het verhaal is zeer treffend omdat iedere vrouw, jong en oud, wel iets erin herkent,’ aldus producent Hans de Weers. ‘De schrijvers Marnie Blok en Karen van Holst Pellekaan hebben een goede prestatie geleverd door zo’n krachtig script af te leveren waar niet alleen de humor en ironie vanaf druipen, maar ook de onmacht en emotie duidelijk voelbaar zijn. Na een documentaire en enkele series voor televisie debuteert Antoinette Beumer met deze film als speelfilmregisseur. Met haar gevoel voor humor en spelregie is dit project haar op het lijf geschreven. En Carice van Houten kan natuurlijk als geen ander deze kleurrijke rol van een vrouw die in een achtbaan van emoties terecht is gekomen, neerzetten. Wij zijn er trots op om na Komt een vrouw bij de dokter weer een film met haar te mogen maken. Kortom, ik ben bijzonder blij met dit sterke vrouwenteam wat de film gaat maken!’

Nieuwe roman
Op 7 december gaat een toneelbewerking van De gelukkige huisvrouw in première, met Isa Hoes en Marc Klein Essink in de hoofdrollen. Zij maken, samen met onder meer Saskia Noort, Kluun en Ronald Giphart, ook hun opwachting als op 7 september in Tuchinsky in Amsterdam De mannentester wordt gepresenteerd, de nieuwe roman van Van Royen. De kaarten die lezers daarvoor online konden bestellen, in totaal 800, waren alle binnen een paar uur vergeven. In De mannentester laat een vrouw zich door andere vrouwen inhuren om de trouw van hun geliefde op de proef te stellen.

Tekst en copyright: Jef van Gool / Literatuurplein
Foto: Benelux Film