Kris Humbeeck nieuwe voorzitter Prijs der Nederlandse Letteren 2015

Gepubliceerd: 04-12-2014

De Vlaamse hoogleraar Kris Humbeeck volgt Sigrid Bousset op als voorzitter van de Prijs der Nederlandse Letteren 2015. Sigrid Bousset trad onlangs terug uit de jury omdat haar functie als voorzitter van deze prijs niet verenigbaar bleek met haar nieuwe functie als kabinetsmedewerker van Sven Gatz, Vlaams minister van Cultuur, Media, Jeugd en Brussel.

Boon
Kris Humbeeck maakt al deel uit van de jury. Hij is gewoon hoogleraar Moderne Nederlandse literatuur en Algemene literatuurwetenschap aan de Universiteit Antwerpen en directeur van het L.P. Boondocumentatiecentrum. Hij is de bezorger van het Verzameld werk van Louis Paul Boon en werkt aan diens biografie.

Oeuvreprijs
De Prijs der Nederlandse Letteren onderscheidt auteurs van belangrijke, oorspronkelijk in het Nederlands geschreven letterkundige werken. De prijs kan worden toegekend voor het gehele oeuvre van een schrijver in de genres po√ęzie, verhalend proza of drama. De Prijs der Nederlandse Letteren wordt in het najaar van 2015 uitgereikt door Koning Philip in Brussel.

Bron: persbericht Nederlandse Taalunie