Literatuurplein krijgt nieuwe vormgeving

Gepubliceerd: 04-05-2017

Over een kleine twee weken zal Literatuurplein er anders uitzien. Sinds 2009 is er niets meer veranderd aan de vormgeving van de site en het was hoog tijd voor een opfrisbeurt. Het vernieuwde Literatuurplein zal aansluiten bij de huisstijl van de Bibliotheek en visueel veel aantrekkelijker worden. Ook is er gekozen voor een iets minder volle homepage die bezoekers makkelijker leidt naar vertrouwde en populaire rubrieken zoals de Nieuwsberichten, de Interviews en Recensies.

Telefoon en tablet
Één van de belangrijkste verbeteringen van de nieuwe website is dat deze responsive zal zijn. Dat betekent dat Literatuurplein straks ook vanaf telefoon en tablet aantrekkelijk is om te lezen. Ook zal het nog makkelijker en eenvoudiger worden om artikelen en berichten te delen via sociale mediakanalen.

Inhoudelijke veranderingen
Van een aantal onderdelen van Literatuurplein wordt afscheid genomen. De Cursussen, de Historische tijdlijn en de Voorstellingen zullen niet terugkeren in de nieuwe versie. De etalage met nieuwe boeken en de rubriek ‘Boek van de Week’ worden samengevoegd tot de nieuwe rubriek ‘Leestips’. Andere rubrieken, zoals de Canon en de Specials (die voortaan ‘Thema’s’ zullen heten) staan niet meer standaard op de homepage, maar alleen als ze actueel zijn en nieuws bieden. Via het menu zijn deze rubrieken wel altijd te vinden.

Gebruikersonderzoek
Deze zomer zal er verder gebruikersonderzoek gedaan worden naar Literatuurplein. Welke onderdelen worden het best gelezen? Wat kunnen we nog verbeteren? Vindt de boekenliefhebber de informatie die hij zoekt? De resultaten zullen meegenomen worden in de evaluatie die deze herfst gepland staat.

Werk in uitvoering
De eerste versie van het nieuwe Literatuurplein wordt 15 mei verwacht. Afhankelijk van de uitkomsten van het gebruikersonderzoek kunnen later dit jaar wellicht nog andere (kleine) wijzigingen worden doorgevoerd. Alle vragen, opmerkingen of suggesties zijn welkom! Mail naar redactie.literatuurplein@kb.nl.